Supă cremă de porumb

Cred că am mai spus de câteva ori pe aici că urăsc risipa de alimente și încerc să refolosesc toate resturile din zilele precedente. Așadar, astăzi am refolosit 2 știuleți de porumb, fierți din ziua anterioară.
Ingrediente:
- 2 stiuleți de porumb
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 cepe albe mari
- 1 țelină mică
- 1 felie ardei roșu
- 4 lg smântână sau substitut vegetal (ex smântână de caju)
- busuioc
- oregano
- opțional: sare și piper
Cum am procedat:
- am refolosit 2 bucăți de porumb fiert, pe care le aveam din ziua precedentă. Fiind deja fierți și răciți, cu un cuțit cu lamă mare, am tăiat boabele de pe știulete și le-am pus într-o cratiță, la fiert, alături de celelalte legume (acestea erau curățate și tăiate grosier).
- Cu 5 minute înainte de a fi fierte în totalitate legumele, am adăugat condimentele. Ulterior am stins focul și am lăsat cratița acoperită pentru încă 10 minute.
- Am mutat legumele scurse de apă în vasul blenderului și le-am pasat fin, împreună cu cele 4 linguri de smântână. Treptat, pentru a ajunge la consistența dorită, am adăugat câte o lingură din apa în care au fiert legumele.
- Deoarece învelișul bobului de porumb este dur, supa trebuie trecută printr-o sită deasă.
Supa îmbie gustul dulce al porumbului, cu gustul ușor sărat al smântânii. Se poate servi atât caldă, cât și rece, asezonată cu o linguriță de semințe.