Măr copt YumȚum

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Indiferent de anotimpul și vremea de afară, pe mine mărul copt cu scorțișoară mă duce cu gândul la Crăciun. Dulce, aromat, nutritiv, cald…

Ingrediente:
  • 1 măr mare
  • un praf de scorțișoară
  • 3 nuci
  • 1/2 linguriță semințe de chia
Cum am procedat:
  • după ce am spălat foarte bine mărul, i-am feliat o pălărie și cu ajutorul unei lingurițe am scos o parte din pulpă
  • pulpa obținută am ales să o amestec cu nucă tăiată la cuțit (a mea a fost hidratată în prealabil peste noapte), semințe de chia (eu am spart boabele în mojar și le-am hidratat pentru 15 minute într-o lingură de apă) și scorțișoară măcinată
  • amestecul aromat obținut l-am pus înapoi în măr, i-am pus pălăria și am introdus mărul la cuptor (eu l-am pus la 160 de grade, căldură sus-jos, cu ventilație) până când, la atingere, era moale (timpul variază în funcție de dimensiunea mărului și câtă pulpă scoateți din el)

♥ preparatul este potrivit simplu pe post de gustare la copiii cu vârstă mai mare de 1 an, și pe post de mic dejun la cei mai mici

♥ noi am servit la mic dejun alături de clătite simple

♥ alte rețetă de măr copt umplut găsiți aici

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post