Somon la cuptor cu ierburi și legume

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Nu achiziționez frecvent somon, dar când găsesc unul sălbatic, congelat de puțin timp, nu mă lasă sufletul să-l las în magazin. Așadar, astăzi am profitat de grăsimile sănătoase din compoziția lui și am consumat pește.

Ingrediente:
  • o bucată de somon (eu am avut în jur de 150 grame)
  • ierburi aromatice la alegere (eu am folosit busuioc proaspăt blenduit cu puțin ulei)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lime
  • câteva legume congelate (eu am folosit 400 grame – puteți folosi și legume proaspete, dar eu am mers pe varianta mai rapidă)
  • 1 lingură ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de măsline)
  • opțional: sare
Cum am procedat:
  • am curățat somonul și l-am stropit cu suc de lime. Am pus peste el cu o linguriță busuiocul tocat și usturoiul tăiat în jumătăți. L-am introdus la cuptor, la 175 grade (căldură sus jos și ventilație) pentru 20 de minute
  • în paralel, am fiert puțin legumele congelate până când au atins textura potrivită. Ulterior le-am scurs de lichid și le-am pus într-un bol unde le-am amestecat cu ulei de măsline și suc de lime

♥ preparatul este unul rapid și ușor de preparat, potrivit pentru masa de prânz sau cină

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post