Clătite martinel
				La noi au reprezentat un mic dejun foarte apreciat și rapid de făcut. Așadar, astăzi vă propun să gătiți clătito-martinel, o clătită simplă, cu un aspect atractiv pentru cei mici, și pentru cei mari, promit.
Ingrediente:
- 5 linguri făină 650
 - 2 albușuri
 - 1 gălbenuș
 - 100 ml lapte (animal sau de ovăz)
 - 1 lingură ulei (eu am folosit de floarea soarelui presat la rece)
 - 1 un vârf de cuțit praf de copt (unul curat, fără prea mulți aditivi, sau bicarbonat de sodiu stins cu suc de lămâie)
 - o linguriță pastă de curmale (sau miere +1 anișor)
 
Cum am procedat:
- Cu ajutorul unui mixer, am bătut albușurile de ou spumă – dacă doriți să fiți mai silențioși, puteți folosi un tel
 - Într-un alt bol, am pus gălbenușul de ou, uleiul, laptele, pasta de curmale și am amestecat cu același mixer
 - Când compoziția lichidă a fost omogenă, am pus în ploaie peste ea făina și praful de copt. Eu am amestecat cu același mixer deoarece mi se pare mai rapid și se amestecă mai bine
 - Compoziția cu făina, se amestecă cu o spatulă cu cea de albușuri (eu am amestecat în bolul cu albușurile – era mai mare). Amestecați încet, de sus în jos, până când se încorporează total.
 - Trebuie să obțineți o compoziție semi-lichidă, între supă și piure: aluatul curge din lingură, dar puteți să îi dați forma dorită în tigaie.
 - Am încins o tigaie antiaderentă și am pus puțin aluat în tigaie.
 - Clătita se întoarce când începe să facă bule la suprafață. Eu folosesc o spatulă de silicon pentru a le întoarce.
 
*eu le fac miculuțe, cam de dimensiunea pălmii fără degete. Ne plac mai mult așa
*la nevoie, dacă nu aveți o consistența menționată, puteți să mai adaugați în funcție de nevoie puțină făină sau lapte.
Noi am servit clătitele cu banane proaspete și afine (*atenție la forma perfect rotundă a afinelor – dacă aveți copilași mici, le zdrobiți ușor cu furculița).
