Paste cu creveți și broccoli
				La masa de prânz am servit astăzi paste cu creveți și broccoli. Rețeta este simplă și foarte rapidă.
De ce aveți nevoie:
- 200 g creveți (eu am avut creveți mici, congelați, decorticați)
 - 1 broccoli mic
 - 100 grame paste (cu sau fără gluten; cu sau fără ou)
 - 20 grame unt (sau substitut vegetal)
 - 1 roșie medie
 - 2 căței de usturoi
 - 1 linguriță curcuma
 - 1 linguriță boia de ardei dulce
 
Cum am procedat:
- Am pus pastele la fiert și ulterior le-am scurs de apă.
 - Broccoli l-am rupt buchețele și l-am gătit la abur.
 - Într-o tigaie am pus creveții, roșia (feliată subțire), usturoiul (eu l-am pus întreg deoarece l-am scos afară, dar îl puteți mărunți dacă doriți), curcuma, boia și 1 pahar mic de apă.
 - După 10 minute am adăugat peste creveți broccoli și am mai gătit 1 minut
 - După stingerea focului, am adăugat untul tăiat foarte fin, am pus capacul și am amestecat riguros. Când untul a fost topit, am pus în tigaie pastele și am amestecat. Am mai lăsat preparatul în tigaie pentru 5 minute, cu capacul pus, pentru a se amesteca gusturile.
 
♥ În cazul copiilor cu alergie la proteina laptelui de vacă, untul se poate înlocui cu un ulei vegetal presat la rece
♥ De dragul gustului, dacă se dorește, se poate asezona preparatul cu parmezan de caju