Paste cu creveți și broccoli

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

La masa de prânz am servit astăzi paste cu creveți și broccoli. Rețeta este simplă și foarte rapidă.

De ce aveți nevoie:

  • 200 g creveți (eu am avut creveți mici, congelați, decorticați)
  • 1 broccoli mic
  • 100 grame paste (cu sau fără gluten; cu sau fără ou)
  • 20 grame unt (sau substitut vegetal)
  • 1 roșie medie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță curcuma
  • 1 linguriță boia de ardei dulce

Cum am procedat:

  • Am pus pastele la fiert și ulterior le-am scurs de apă.
  • Broccoli l-am rupt buchețele și l-am gătit la abur.
  • Într-o tigaie am pus creveții, roșia (feliată subțire), usturoiul (eu l-am pus întreg deoarece l-am scos afară, dar îl puteți mărunți dacă doriți), curcuma, boia și 1 pahar mic de apă.
  • După 10 minute am adăugat peste creveți broccoli și am mai gătit 1 minut
  • După stingerea focului, am adăugat untul tăiat foarte fin, am pus capacul și am amestecat riguros. Când untul a fost topit, am pus în tigaie pastele și am amestecat. Am mai lăsat preparatul în tigaie pentru 5 minute, cu capacul pus, pentru a se amesteca gusturile.

♥ În cazul copiilor cu alergie la proteina laptelui de vacă, untul se poate înlocui cu un ulei vegetal presat la rece

♥ De dragul gustului, dacă se dorește, se poate asezona preparatul cu parmezan de caju

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post