Supă cremă de mazăre

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Astăzi am pregătit o supă cremă de mazăre rapidă, din puține ingrediente, dar foarte gustoasă.

Aveți nevoie de:

  • 2 cepe medii
  • 2 cartofi medii
  • 2 dovlecei (eu am folosit zucchini bio)
  • 4 pumni generoși de mazăre (eu am avut congelată)
  • 2 lingurițe legume deshidratate fără aditivi
  • 25 grame de unt sau 2 linguri ulei vegetal presat la rece
  • opțional: sare

Cum am procedat:

  • am curățat ceapa și cartofii și le-am tăiat grosier. Eu am lăsat dovlecelul în coajă (după ce a stat 2 ore în apă cu bicarbonat de sodiu) dar l-am tăiat grosier și pe el.
  • am pus ceapa la fiert
  • după 10 minute am adăugat cartofii la fiert peste ceapă
  • după alte 10 minute am adăugat dovlecelul, mazărea și legumele deshidratate (dacă folosiți mazăre proaspătă, fie o fierbeți separat puțin, fie o adăugați la fiert odată cu ceapa)
  • când toate legumele au fost fierte, le-am scurs de apă și le-am blenduit împreună cu untul/uleiul. Am adăugat treptat lichid (apa în care au fiert legumele) până când am obținut consistența dorită.
  • deoarece mazărea are un înveliș exterior mai dur care strică puțin cremozitatea supei, eu am ales să trec supa printr-o sită foarte deasă. Puteți omite acest pas.

♥ Noi am servit supa la cină, alături de semințe de susan negru hidratat (pentru cei mici și mărunțite), boia de ardei dulce și fulgi de ceapă.

♥ Supa care a rămas a fost servită în următoarea zi la prânz, alături de pește alb la cuptor.

♥ Alte rețete de supă cremă găsiți aici.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post