Supă cremă de mazăre

Astăzi am pregătit o supă cremă de mazăre rapidă, din puține ingrediente, dar foarte gustoasă.
Aveți nevoie de:
- 2 cepe medii
- 2 cartofi medii
- 2 dovlecei (eu am folosit zucchini bio)
- 4 pumni generoși de mazăre (eu am avut congelată)
- 2 lingurițe legume deshidratate fără aditivi
- 25 grame de unt sau 2 linguri ulei vegetal presat la rece
- opțional: sare
Cum am procedat:
- am curățat ceapa și cartofii și le-am tăiat grosier. Eu am lăsat dovlecelul în coajă (după ce a stat 2 ore în apă cu bicarbonat de sodiu) dar l-am tăiat grosier și pe el.
- am pus ceapa la fiert
- după 10 minute am adăugat cartofii la fiert peste ceapă
- după alte 10 minute am adăugat dovlecelul, mazărea și legumele deshidratate (dacă folosiți mazăre proaspătă, fie o fierbeți separat puțin, fie o adăugați la fiert odată cu ceapa)
- când toate legumele au fost fierte, le-am scurs de apă și le-am blenduit împreună cu untul/uleiul. Am adăugat treptat lichid (apa în care au fiert legumele) până când am obținut consistența dorită.
- deoarece mazărea are un înveliș exterior mai dur care strică puțin cremozitatea supei, eu am ales să trec supa printr-o sită foarte deasă. Puteți omite acest pas.
♥ Noi am servit supa la cină, alături de semințe de susan negru hidratat (pentru cei mici și mărunțite), boia de ardei dulce și fulgi de ceapă.
♥ Supa care a rămas a fost servită în următoarea zi la prânz, alături de pește alb la cuptor.
♥ Alte rețete de supă cremă găsiți aici.