Pilaf de orez
Astăzi am servit un super pilaf de orez. Extrem de gustos!
Aveți nevoie de:
- 1 ceapă mare
 - 1 morcov
 - 1 rădăcină de pătrunjel
 - 250 g ciuperci Champignon
 - 1/2 ardei roșu (eu am folosit ardei kapia)
 - 1 pumn de orez basmati
 - 2 linguri ulei vegetal presat la rece (eu am folosit ulei de floarea soarelui cu hribi)
 - boia de ardei dulce
 - 2 frunze de dafin
 - pătrunjel verde
 - opțional: sare și piper
 
Cum am procedat:
- am spălat orezul în mai multe ape și l-am pus la fiert. După 10 minute, l-am scurs de apă și am continuat fierberea într-o altă apă (apa deja fierbea când am adăugat orezul). Optez pentru aruncarea apei pentru reducerea conținutului de arsen – mai multe despre acest aspect găsiți aici. Când orezul a fost fiert complet l-am scurs și l-am clătit cu apă rece.
 - în paralel am tăiat rondele ceapa, am răzuit morcovul și rădăcina de pătrunjel, am tăiat cubulețe ardeiul și am tocat fin pătrunjelul verde
 - am pus la înăbușit în apă morcovul, ceapa, pătrunjelul și boiaua timp de 5 minute. După 5 minute am completat cu puțină apă, am adăugat ardeiul și ciupercile și am lăsat la fiarbă pentru alte 15 minute.
 - am adăugat orezul peste legume, frunzele de dafin și am amestecat energic. Am mai lăsat pe foc pentru 5 minute pentru a se amesteca gusturile.
 - după stingerea focului, am adăugat pătrunjelul verde și uleiul vegetal.
 
♥ Preparatul se servește cald!
♥ Noi am servit acest pilaf la masa de prânz, alături de o salată de crudități, dar se potrivește și pentru cină.
♥ Dacă doriți un alt pilaf, aici găsiți varianta cu amaranth și dovlecel.