Sufleu de brocoli

Probabil suntem noi ciudați, dar iubim această legumă gătită sub diverse forme: supă cremă de brocoli, sufleu de brocoli, salată cu brocoli, pateu de brocoli sau altele.
Astăzi m-am pus pe treabă și am făcut un sufleu de brocoli!
Aveți nevoie de:
- 2 bucăți de brocoli verde
- 100 g telemea desărată
- 100 g cașcaval
- 2 linguri parmezan vegetal. Il puteți înlocui cu parmezan normal+pudră de usturoi sau fulgi de drojdie inactivă+pudră de usturoi)
- 2 linguri mari de iaurt
- 2 ouă
- 2 linguri rase de făină (eu am folosit făină de grâu 650)
- 2 linguri ulei vegetal (eu am folosit ulei de floarea soarelui presat la rece)
- busuioc uscat
Cum am procedat:
- Am pus la fiert buchețelele de brocoli în apă. Ulterior le-am pus la scurs și le-am lăsat la răcorit
- Am pus într-un blender telemeaua tăiată cubulețe, ouăle crude, 50 g cașcaval tăiat cubulețe, iaurtul și uleiul. Am mixat pentru 2 minute. După 2 minute am deschis capacul blenderului, am adăugat busuiocul uscat, 1 lingură parmezan vegetal și făina. Am mai mixat pentru încă 2 minute.
- Am așezat bucățelele de broccoli într-o tavă (dacă le vreți mai micuțe, le puteți tăia la cuțit) și peste ele am turnat aluatul.
- Am presărat deasupra tăvii 1 lingură parmezan vegetal și 50 g cașcaval ras
- Am băgat tava la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute. Verificați să prindă o crustă ușor aurie deasupra.
- Lăsați preparatul să se răcească puțin în tavă, pentru a putea fi tăiat și scos ușor
- După ce l-am scos din tavă, am presărat deasupra semințe decorticate de cânepă.
♥ Eu am copt preparatul într-o tavă de yena, dar puteți opta și pentru una de silicon, chiar și una pentru brioșe.
♥ Acest sufleu de brocoli este potrivit pentru a fi servit la prânz sau la cină.
♥ Se poate servi cald sau rece.