Ghiveci de legume cu conopidă și vinete
				Recunosc, am făcut o pasiune pentru ghiveciul de legume, motiv pentru care încerc diverse combinații de legume care să îl facă super-delicios. Așadar, astăzi avem un ghiveci de legume cu conopidă și vinete.
Ingrediente necesare:
- 1/2 conopidă
 - 2 cartofi mici
 - 1 vânătă mică
 - 2 dovlecei (eu am folosit zucchini)
 - 2 morcovi
 - 1 ceapă albă mare (foarte mare)
 - 200 ml suc de roșii
 - busuioc uscat
 - ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de floarea soarelui)
 - opțional: sare și piper
 
Cum am procedat:
- Ceapa, curățată și taiată cubulețe, a ajuns la înăbușit în puțină apă. Împreună cu ceapa, am pus la înăbușit și morcovul tăiat rondele.
 - Când morcovul și ceapa au stat la înăbușit, am pregătit restul legumelor. Astfel: dovlecelul și vânăta – care erau bio – le-am spălat riguros cu apă și bicarbonat și le-am tăiat cubulețe. Dacă nu aveți dovlecel și vânătă bio, sau din sursă sigură, vă recomand să îndepărtați coaja.
 - Cartofii i-am curățat și i-am tăiat cubulețe mici. Conopida a fost desfăcută în buchețele mici.
 - Când am terminat de tăiat toate legumele, le-am pus în cratiță lângă morcov și ceapă. Am adăugat sucul de roșii și am completat cu apă cât să acopere legumele. Am fiert legumele cu capacul pus.
 - În ultimele 5 minute de fierbere, am luat jos capacul și am pus busuioc uscat
 - După ce am stins focul, am adăugat 2 linguri de ulei vegetal presat la rece.
 
♥ Noi am devorat câte o porție dublă!
♥ Puteți servi acest ghiveci de legume la cină, simplu, sau la prânz, alături de o bucățică de carne.
♥ O altă variantă de ghiveci de legume, cu fasole verde și gulie, găsiți aici.