Supă cremă de conopidă și spanac

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Când am început să fac această supă, eram 50% sigură că fac risipă de legume și nu va fi consumată. Noroc că am fost perseverentă deoarece…a fost mâncată în totalitate în câteva minute! Așadar, să facem o supă cremă cu ce am eu prin casă: supă cremă de conopidă și spanac!

Ingrediente pentru o cremoasă și delicioasă supă cremă de conopidă și spanac:

  • 1/2 conopidă
  • 1 dovlecel (eu am folosit zucchini)
  • 1 cartof mediu
  • 1/2 ceapă albă
  • 2 pumni de spanac proaspăt
  • 1/2 rădăcină de țelină
  • ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de floarea soarelui)

Cum am procedat:

  • Am curățat ceapa și țelina și le-am mărunțit (cuburi mici). Ulterior le-am pus la fiert în apă.
  • Am lăsat ceapa și țelina să fiarbă și m-am ocupat de restul legumelor: dovlecelul (eu am avut unul bio) – l-am spălat cu apă și bicarbonat, și l-am tăiat cubulețe, păstrând și coaja. Dacă nu aveți o variantă bio sau din sursă sigură, îndepărtați coaja.
  • Am curățat cartoful și l-am tăiat și pe el cubulețe. Spanacul a rămas întreg. Conopida a fost ruptă în buchețele.
  • După 10 minute de fierbere, am pus peste țelină și ceapă restul legumelor și le-am lăsat să fiarbă până când au fost toate fierte.
  • Am lăsat legumele la răcit într-o sită pentru a nu le face pastă cât sunt fierbinți. Când au ajuns la o temperatură mai prietenoasă, le-am pus în blender, împreună cu 2 linguri de ulei vegetal presat la rece și puțină supă (în care au fiert). Adăugați apă până când atingeți textura dorită.

♥ Noi am servit supa călduță, cu fulgi de migdale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post