Prăjitură de ovăz cu glazură
Zumzi încă nu a primit zahăr și dulciuri rafinate din comerț, așadar la fiecare aniversare și sărbătoare trebuie să improvizez ceva. Astăzi am improvizat o prăjitură de ovăz cu fructe și glazură.
Ingrediente pentru o mini mini tavă – puteți să folosiți și 3 ramekine:
– 1 banană medie foarte coaptă
– 10 linguri fulgi de ovăz măcinați grosier
– 3 linguri fulgi de cocos
– 1 lingură miere
– 3 linguri smântână (se poate înlocui cu iaurt de cocos)
– 1 lingură pudră de roșcove
– 4 prune
– un vârf de cuțit bicarbonat de sodiu
Pentru glazură:
– 2 linguri smântână (sau iaurt de cocos)
– 1 linguriță miere
Cum am procedat:
– Am făcut banana piure cu o furculiță și am tăiat prunele felii. Am amestecat fructele și restul ingredientelor cu ajutorul unei spatule și am așezat în tavă.
– Am copt la 190 grade timp de 20 de minute
– Între timp am amestecat într-un bol smântâna cu miere pentru glazură
– După ce am scos tava din cuptor, am scos prăjitura din tavă și am lăsat la răcit. Când era răcită aproape în totalitate am adăugat glazura.
- Se feliază când este răcită complet.
- Are o textură densă, asemănătoare batoanelor de cereale, nu pufoasă.