Somon cu legume coapte

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

La noi în familie se mănâncă de 2-3 ori pe săptămână pește și fructe de mare. Când vine vorba de pește gras, alegerea este somonul sălbatic.

Ingrediente (eu am pregătit 3 porții generoase):

  • 3 fileuri de somon
  • Condimente pentru somon: ierburi de Provence, boia de ardei dulce, sare
  • 3 cartofi
  • 250 g ciuperci
  • 5-6 roșii miculuțe
  • 2 ardei
  • Condimente pentru legume: sare, boia de ardei dulce, pudră de usturoi, ulei

Cum am procedat:

  • Am condimentat peștele și l-am pus la cuptor la 180 grade, cu ventilație, pentru 20 de minute. Eu pun ierburile aromatice pe partea cu pielea (pe care nu o mâncăm), iar restul condimentelor pe partea superioară.
  • Am spălat bine cartofii (eu am folosit cartofi noi și nu au necesitat decojire), i-am tăiat în sferturi și i-am fiert pentru 5 minute. După fierbere i-am scurs și i-am condimentat cu sare, boia și pudră de usturoi.
  • Am pus într-o tavă cartofii ușor fierți, ciupercile (spălate bine și tăiate în jumătăți), ardeii (tăiați în sferturi) și roșiile (tăiate în jumătăți). Am pus tava la cuptor la 180 grade, cu ventilație pentru 18 minute. După 15 minute, am stropit cartofii și roșiile cu puțin ulei și am mai gătit pentru 2 minute.

Noi am servit preparatul alături de o salată verde stropită cu suc de lime.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post