Pandișpan cu nectarine

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Vă place și vouă prăjitura pufoasă cu fructe? Dacă da, încercați varianta aceasta. Are un număr mic de ingrediente și e un desert tare plăcut.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri miere
  • 7 linguri rase făină 650
  • 1 lingură rasă amidon
  • Vanilie (pudră sau păstaie)
  • Un praf de sare (opțional)
  • 2 nectarine+1 linguriță amidon

Cum am procedat:

  • Am curățat de coajă și am tăiat în cubulețe miculuțe nectarinele. Am pus peste ele amidonul, am amestecat și am lăsat deoparte.
  • Am separat albușurile de gălbenușuri și am bătut albușurile spumă. Am mixat gălbenușurile cu mierea, uleiul și vanilia pentru 2 minute și ulterior am adăugat amidonul și câte o lingură de făină, până când am încorporat tot.
  • Am transferat amestecul de gălbenușuri și făină peste spuma de albușuri și am amestecat de jos în sus cu o spatulă. Am obținut un aluat aerat, galben pal.
  • Am pus jumătate de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt, am împrăștiat fructele și peste ele am turnat aluatul rămas.
  • Am copt la 180 grade, fără ventilație, pentru 20 de minute. Prăjitura devine arămie când este gătită. Puteți să faceți și testul scobitorii dacă sunteți nesiguri.
  • Se feliază numai după răcire completă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post