Pandișpan cu nectarine

Vă place și vouă prăjitura pufoasă cu fructe? Dacă da, încercați varianta aceasta. Are un număr mic de ingrediente și e un desert tare plăcut.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 2 linguri ulei
- 4 linguri miere
- 7 linguri rase făină 650
- 1 lingură rasă amidon
- Vanilie (pudră sau păstaie)
- Un praf de sare (opțional)
- 2 nectarine+1 linguriță amidon
Cum am procedat:
- Am curățat de coajă și am tăiat în cubulețe miculuțe nectarinele. Am pus peste ele amidonul, am amestecat și am lăsat deoparte.
- Am separat albușurile de gălbenușuri și am bătut albușurile spumă. Am mixat gălbenușurile cu mierea, uleiul și vanilia pentru 2 minute și ulterior am adăugat amidonul și câte o lingură de făină, până când am încorporat tot.
- Am transferat amestecul de gălbenușuri și făină peste spuma de albușuri și am amestecat de jos în sus cu o spatulă. Am obținut un aluat aerat, galben pal.
- Am pus jumătate de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt, am împrăștiat fructele și peste ele am turnat aluatul rămas.
- Am copt la 180 grade, fără ventilație, pentru 20 de minute. Prăjitura devine arămie când este gătită. Puteți să faceți și testul scobitorii dacă sunteți nesiguri.
- Se feliază numai după răcire completă.