Budincă de „ciocolată”
				După succesul avut cu budinca de vanilie, am zis să încerc și o variantă de budincă de „ciocolată”, fără ciocolată. Delicioasă și aceasta!
Ingrediente:
- 500 lapte
 - 70 miere
 - 2 gălbenușuri
 - 45 unt
 - 25 g pudră de roșcove
 - 60 g făină 650
 
Cum am procedat:
- Am pus la fiert 350 ml lapte la foc mic
 - În paralel am amestecat într-un bol gălbenușurile cu mierea, adăugând treptat o lingură de făină+pudră de roșcove – 2 linguri de lapte rece (cei 150 de ml rămași) până când am terminat de încorporat toate ingredientele
 - Am turnat compoziția de gălbenușuri în fir subțire peste laptele aflat pe foc, amestecând încet până când budinca a început să prindă consistența cremoasă, specifică – Nu vă speriați, ea rămâne destul de lichidă, urmează să se întârească mai tare când o țineți la rece. Procesul a durat undeva la 10-15 minute. În tot acest timp căldura plitei/aragazului trebuie să fie minimă.
 - După stingerea focului am adăugat cubulețele de unt și am amestecat până când untul a fost dizolvat și încorporat perfect
 - Am transferat budinca într-un bol și am așteptat să se răcească în totalitate.
 
Noi am servit budinca alături de clătite și fructe proaspete. Rețeta aici.

Rețeta budincii de vanilie o găsiți aici.
