Bowl cu vită

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Mi se pare interesantă ideea de a combina într-o salată mai multe grupe de alimente, și cu acest principiu in bowl-urile. Astăzi am optat pentru o variantă de bowl cu vită, care propune o combinație între carnea de vită, bulgur, legume proaspete, legume gătite și fructe. Delicios!

Ingrediente pentru 3 porții:

  • carne de vită (eu am folosit 300 de grame)
  • bulgur fiert (o ceașcă)
  • 2 pumni generoși de mix de frunze verzi
  • semințele de la 1/2 rodie
  • 5-6 linguri de porumb (eu am folosit congelat, fiert)
  • 5-6 ciuperci feliate
  • 1 avocado
  • ulei de măsline, sare, piper, rozmarin

Cum am procedat:

  • am tăiat carnea cubulețe și le-am gătit la tigaie, la foc mare, pentru cca 10 minute, cu rozmarin proaspăt, sare și piper (puteți omite sarea și piperul pentru copiii mici)
  • ciupercile le-am gătit la tigaie pentru 7 minute, simple, fără alte ingrediente
  • avocado l-am tăiat cubulețe
  • bulgurul l-am fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă simplă
  • am aranjat toate ingredientele în farfurie, am stropit cu ulei de măsline și am servit cu poftă
  • pentru un plus de aromă, puteți să mai adăugați la condimentarea bowl-ulului extra suc de rodie

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post