Salată boeuf fără boeuf

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Pot să vă spun că noi suntem cei mai mari fani ai salatelor, indiferent că sunt pregătite din legume crude sau gătite! Nu a scăpat de noi nici salata boeuf, însă, defect profesional probabil, nu mă lăsa conștiința să fac o salată cu ou, carne de vită și o cantitate mare de ulei. Astfel, am modificat puțin rețeta și am ajuns la o salată boeuf fără boeuf (carne de vită) și cu o maioneză baby-prietenoasă.

Ingrediente folosite

  • 2 morcovi mari
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 3 cartofi albi mici
  • 2 pumni de fasole verde
  • maioneza noastră baby-prietenoasă, făcută din 2 gălbenușuri de ou (rețeta o găsiți aici)

Cum am procedat

  • am curățat legumele (morcovul, țelina, păstârnacul și fasolea verde)
  • rădăcinoasele le-am tăiat în jumătate, pe lungime, și le-am pus la fiert – dacă doriți le puteți găti la abur
  • păstăile de fasole verde le-am tăiat în 4-5 bucăți și le-am pus și pe ele alături de rădăcinoase
  • cartofii i-am fiert în coajă, într-o altă cratiță
  • când toate legumele au fost fierte, le-am scurs de apă și le-am lăsat la răcit. Eu nu am aruncat apa, o păstrez la congelator ca și bază pentru supe.
  • am tăiat legumele în cubulețe aproximativ egale și le-am pus într-un bol, alături de maioneză, urmând să le amestec riguros

♥ Noi am servit această salată boeuf fără boeuf cu pătrunjel verde, la masa de prânz. Se potrivește și pentru masa de seară.

♥ Dacă folosiți maioneza noastră (aici), nu mai aveți nevoie de alte condimente, sosul fiind deja aromatizat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post