Pilaf de orez cu legume și carne de ied

În familia mea se mănâncă multe tipuri de carne și am primit recent de la tata niște bucăți de carne de ied. Le-am tot evitat pentru că nu știam să le gătesc, dar mi-am făcut curaj și le-am gătit. Mi-a părut rău că le-am evitat când am văzut cât de tare i-a plăcut această carne lui Zumzi.
Ingrediente:
- 1 bucată carne de ied (eu am avut pulpă cu os)
- 1 pumn de orez
- 1 pumn felii de morcov
- 1 lingură ardei multicolor tăiat cubulețe
- tija de la o ceapă verde
- 4-5 căței de usturoi
- 1 frunză mare de țelină
- pătrunjel verde
- câteva boabe de piper
- 1 lingură ulei
- opțional: sare
Cum am procedat:
- am pus carnea la fiert alături de frunza de țelină, boabele de piper și usturoiul tocat – am fiert 30 de minute la foc mic
- în paralel am fiert timp de 10 minute orezul într-o cantitate mare de apă
- am pus la înăbușit în puțină apă feliile de morcovul, ceapa (tocată la cuțit) și ardeiul
- după cca 2 minute de gătire am amestecat legumele cu orezul (scurs de apă), pătrunjelul verde proaspăt tocat, carnea (scursă și ea de apă) și am mai adăugat 50 ml apă; am gătit la foc mic, amestecând frecvent și adăugând câte 20-30 ml apă până când toate ingredientele au fost gătite în totalitate
- după stingerea focului am adăugat puțin ulei și extra pătrunjel verde
Noi am servit alături de o salată de castraveți și ceapă verde.