Frigănele dulci sau pâine cu ou dulce

Vă amintiți și voi pâinea aceea cu ou presărată cu zahăr de la bunici? Ei bine, eram sigură că și Zumzi ar aprecia gustul copilăriei mele, doar că zahărul nu este prietenul familiei noastre. Așa a luat naștere această variantă de frigănele dulci fără zahăr, gătită prin coacere.
Ingrediente:
- 1 felie de pâine tăiată în sferturi (eu am folosit o pâine cu maia și semințe, feliată mai gros; se poate utiliza și o pâine fără gluten)
- 1 ou mare (sau 2 ouă mici)
- 1 lingură generoasă de smântână (se poate utiliza și un iaurt vegetal în caz de aplv)
- 1 linguriță pudră de curmale
- opțional: câteva picături de miere
Cum am procedat:
- am făcut un amestec din ou, smântână și pudră de curmale
- am tăvălit bine bine bucățile de pâine prin amestecul de ou și ulterior le-am copt pe hârtie de copt, timp de 15 minute la Ninja, pe funcția bake, la 165 grade. Puteți să folosiți fără probleme și cuptorul sau o tigaie antiaderentă
- după ce au fost gătite, am stropit feliile cu puțină miere
Noi am servit frigănelele la mic dejun, alături de iaurt și piersici.