Paste făinoase cu sos de dovleac plăcintar și brânză

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Se fac foarte ușor aceste paste și sunt foarte aromate.

Ingrediente:

  • 1 pumn de paste făinoase (se pot utiliza pastele dorite, cu sau fără gluten; eu am avut niște paste făinoase de grâu, fără ou)
  • 1 felie subțire de dovleac plăcintar (eu am mai avut la congelator)
  • 1 lingură de brânză – se pot utiliza ricotta, urdă, brânză de vaci sau brânză de casă (eu am folosit brânză de casă – rețeta aici)
  • 1 lingură de smântână (eu am folosit o smântână cu 33% grăsime)
  • opțional: scorțișoară și nucă măcinată

Cum am procedat:

  • am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj
  • dovleacul l-am gătit la abur și ulterior l-am pasat fin alături de brânză și smântână
  • am transferat pastele și sosul într-o tigaie și am gătit la foc mic pentru 2 minute

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post