Paste făinoase cu sos de dovleac plăcintar și brânză

Se fac foarte ușor aceste paste și sunt foarte aromate.
Ingrediente:
- 1 pumn de paste făinoase (se pot utiliza pastele dorite, cu sau fără gluten; eu am avut niște paste făinoase de grâu, fără ou)
- 1 felie subțire de dovleac plăcintar (eu am mai avut la congelator)
- 1 lingură de brânză – se pot utiliza ricotta, urdă, brânză de vaci sau brânză de casă (eu am folosit brânză de casă – rețeta aici)
- 1 lingură de smântână (eu am folosit o smântână cu 33% grăsime)
- opțional: scorțișoară și nucă măcinată
Cum am procedat:
- am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj
- dovleacul l-am gătit la abur și ulterior l-am pasat fin alături de brânză și smântână
- am transferat pastele și sosul într-o tigaie și am gătit la foc mic pentru 2 minute