Terci de hrișcă și ovăz cu vanilie și afine

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

E simplu: la noi în familie nimeni nu preferă hrișca! Pentru că vreau totuși să o includ ocazional în alimentația noastră, o mai folosesc sub formă de fulgi și făină. De data aceasta a ajuns într-un terci.

Ingrediente:

  • 35 g fulgi de ovăz fini
  • 10 g făină de hrișcă
  • 2 lingurițe făină de migdale (se poate înlocui cu alte nuci/semințe măcinate fin)
  • 200 ml lapte/lapte vegetal
  • Câteva afine
  • Un vârf de cuțit de pudră de vanilie
  • Opțional: o jumătate de linguriță făină de curmale sau sirop de curmale

Cum am procedat:

  • Am pus într-o cratiță fulgii de ovăz, făina de hrișcă, vanilia, făina de curmale și laptele – am gătit la foc mic timp de 5 minute (contorizat de când începe laptele să fiarbă)
  • Am transferat amestecul fiert într-un bol, am decorat cu afine și am presărat deasupra făină de migdale

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post