Somon cu legume uscate și broccoli

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Zumzăzărica este în faza în care acceptă numai somonul și creveții din partea marină a alimentelor. Am ales un somon sălbatic și l-am gătit repejor pentru masa de prânz.

Ingrediente:

  • 1 file micuț de somon
  • 1 linguriță amestec de legume deshidratate (ale mele sunt fără sare)
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • Broccoli (eu am folosit broccoli proaspăt)
  • Un cubuleț de unt (se poate înlocui cu ulei)
  • Opțional: sare și piper

Cum am procedat:

  • Am stropit somonul cu suc de lămâie și l-am tăvălit prin amestecul de legume deshidratate. L-am gătit la Ninja, pe funcția air crisp la 190 de grade timp de 20 de minute. Se poate coace și în cuptor, cu ventilație.
  • Buchețelele de broccoli le-am gătit la abur și după scoaterea din aparat am pus pe ele puțin unt (el se vede alb în fotografii)
  • Noi am servit cu extra suc de lămâie, iar adulții cu chilly măcinat și sare

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post