Plăcinte dospite la tigaie

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Nici nu știu dacă să le spun plăcinte sau altcumva…cert este că îmi place mult acest aluat și deja am reușit să îl fac în câteva combinații diferite. Varianta de astăzi este cea mai simplă.

Ingrediente pentru aluat:

  • 20 de linguri de făină 650 (lingurile normale de supă/ciorbă)
  • 10 linguri de lapte călduț
  • 13 g drojdie proaspătă
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri apă

Ingrediente pentru topping:

  • 50 g unt
  • 1 cățel mare de usturoi
  • pătrunjel verde proaspăt tocat
  • sare

Cum am procedat:

  • Am dizolvat drojdia în laptele călduț, am adăugat o lingură de făină și am amestecat energic. Am lăsat amestecul deoparte pentru 10 minute
  • Am amestecat laptele cu apa și uleiul. Am pus făina într-un bol și peste ea am turnat amestecul lichid. Am amestecat inițial cu o lingură și ulterior cu mâna. Am transferat aluatul pe blatul de lucru și am mai lucrat puțin aluatul până când am obținut o bilă frumoasă de aluat care nu se lipește de mâini. Este posibil să mai fie nevoie să presărați în acest proces puțină făină
  • Am pus aluatul la dospit în Ninja, pe funcția de deshidratare, la 40 de grade timp de 30 de minute – se poate dospi și clasic, într-un vas acoperit – așteptați să își dubleze aluatul volumul
  • Când aluatul a fost dospit, l-am scos din aparat, l-am mai modelat puțin cu mâinile pe blatul de lucru și ulterior l-am tăiat în bucăți (5 bucăți în cazul meu). Am întins fiecare bucată în foi subțirele și le-am prăjit în tigaia antiaderentă pe ambele părți, la foc mic. Durează aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte
  • În timp ce găteam plăcintele, am topit untul și l-am amestecat cu usturoiul tocat, sare și pătrunjel verde
  • Am uns fiecare plăcintă cu amestecul de unt imediat după scoaterea din tigaie (pe o singură parte)
  • Le-am servit pe toate calde, la cină, alaturi de legume proaspete și sana

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post