Batoane de ovăz multi-fruct

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Zumzăzărica este fană batoane și terciuri la mic dejun, iar eu nu am decât să caut combinații cât mai variate. Astăzi am optat pentru o variantă de batoane de ovăz multi-fruct.

Ingrediente:

  • 1 banană mică
  • 1 pară mică
  • 6-7 bucăți de zmeură
  • 6-7 bucăți de afine
  • 1 linguriță semințe de susan negru
  • 5 linguri fulgi de ovăz fini
  • 1 lingură griș (cu sau fără gluten)

Cum am procedat:

  • Am măruțit fructele astfel: banana a fost făcută piure grosier cu o furculiță, para a fost răzuită, zmeura a fost ruptă în bucăți (cam în 3-4), afinele au fost tăiate în sferturi
  • Am amestecat toate ingredientele într-un bol și le-am lăsat deoparte pentru 5 minute
  • Am transferat amestecul într-o tăviță tapetată cu hârtie de copt în strat de aproximativ 2 cm
  • Am copt în Ninja timp de 15 minute la 165 grade pe funcția bake (se pot coace și în cuptor)

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post