Batoane de ovăz cu pară și unt de arahide

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Astăzi am încercat să fac o variantă de batoane de ovăz fără banană, cu un gust mai puternic de nuci. Au ieșit niște batoane tare interesante.

Ingrediente:

  • 1 pară medie, curățată de coajă și răzuită fin
  • Sucul de la 1 clementină
  • 1 linguriță unt crocant de arahide
  • 1 linguriță semințe de chia (eu le-am mărunțit grosier în mojar)
  • 4 linguri fulgi de ovăz fini
  • 1 lingură griș (cu sau fără gluten)

Cum am procedat:

  • Am amestecat toate ingredientele și am lăsat amestecul să stea la rece pentru 10 minute
  • Am aranjat ulterior amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt în strat subțire de 1 cm
  • Am copt în Ninja pe funcția bake la 165 grade timp de 15 minute – puteți să coaceți și în cuptorul preîncălzit, cu ventilație
  • Am lăsat să se răcească complet înainte de feliere

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post