Batoane de ovăz cu pară și unt de arahide

Astăzi am încercat să fac o variantă de batoane de ovăz fără banană, cu un gust mai puternic de nuci. Au ieșit niște batoane tare interesante.
Ingrediente:
- 1 pară medie, curățată de coajă și răzuită fin
- Sucul de la 1 clementină
- 1 linguriță unt crocant de arahide
- 1 linguriță semințe de chia (eu le-am mărunțit grosier în mojar)
- 4 linguri fulgi de ovăz fini
- 1 lingură griș (cu sau fără gluten)
Cum am procedat:
- Am amestecat toate ingredientele și am lăsat amestecul să stea la rece pentru 10 minute
- Am aranjat ulterior amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt în strat subțire de 1 cm
- Am copt în Ninja pe funcția bake la 165 grade timp de 15 minute – puteți să coaceți și în cuptorul preîncălzit, cu ventilație
- Am lăsat să se răcească complet înainte de feliere