Griș în lapte cu cremă de cocos și afine

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Deși zumzăzărica nu a dorit astăzi să servească micul dejun, nouă ne-a plăcut foarte mult combinația aceasta de griș în lapte.

Ingrediente:

  • 250 ml lapte
  • 3 linguri griș din grâu dur
  • 2 lingurițe sirop de curmale
  • 2 lingurițe cremă de cocos
  • Câteva afine tăiate în sferturi

Cum am procedat:

  • Am pus laptele cu siropul de curmale și crema de cocos la fiert la foc mic
  • Când laptele a început să fiarbă, am adăugat în ploaie grișul și am amestecat în mod continuu pentru câteva minute, până când grișul a prins textura specifică de budincă – puteți să modificați raportul de griș – lapte în funcție de textura care vă place vouă. Puteți să adăugați lapte inclusiv la final dacă este necesar.
  • Am transferat grișul în boluri, am decorat cu afine și am așteptat să se răcească

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post