Chilli sin carne (vegan, de post)

Varianta originală de chilli con carne nu a fost niciodată pe placul meu, dar varianta aceasta de chilli sin carne mi se pare minunată.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1 ceapă albă
- 1 ardei roșu (eu am folosit kapia)
- 200 ml bulion
- 3 pumni mari fasole boabe roșie
- 1 pumn mare boabe de porumb
- 2 pumni de orez
- 3 linguri de ulei
- Pătrunjel verde
- Condimente (se modifică în funcție de vârstă și preferințe): sare, piper, boia de ardei dulce, chilly (pentru cei mari), bicarbonat de sodiu
- Opțional: semințe de susan negru și avocado
Cum am procedat:
- Am hidratat fasolea peste noapte; dimineața am spălat în multe ape și am fiert în multă apă (am schimbat apa de 3 ori în timpul procesului de fierbere iar în ultima apă am adăugat 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu). Când a fost fiartă complet am scurs de apă
- Porumbul (eu am avut congelat) a fost fiert în apă simplă. Se poate utiliza și un porumb la borcan (sau unul proaspăt dacă este în sezon)
- Orezul l-am fiert în 2 ape. În ultima apă am adăugat sare. După fierbere l-am scurs de apă și l-am amestecat cu o lingură de ulei.
- Morcovul l-am tăiat cubulețe, ceapă solzișori, ardeiul cubulețe mici, pătrunjelul l-am tocat fin la cuțit
- Am pus la înăbușit morcovul și ceapa în 2 linguri de ulei și 2 linguri de apă; am gătit 5 minute la foc mic și ulterior am adăugat apă cât să le acopere bine – am gătit pentru 10 minute, cu capac
- Am adăugat în cratița cu morcovul ardeiul, fasolea, porumbul și condimentele; am amestecat și am gătit pentru alte 10 minute la foc mic
- Am adăugat ulterior bulionul și o parte din pătrunjelul verde tocat – am mai gătit pentru 5 minute
- Am pus în farfurie orez și chilli, am decorat cu pătrunjel proaspăt și semințe de susan negru
- Noi îl servim de obicei cu avocado proaspăt