Tort om de zăpadă

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Nu este deloc ceva complicat, chiar din potrivă. A ost un tort făcut foarte rapid pentru a avea un desert sănătos la îndemână.

Ingrediente pentru blat (este un tort de dimensiune mică; dacă aveți o tavă normală de tort, cantitățile trebuie dublate):

  • 3 ouă
  • 100 g făină 550
  • 15 g pudră de roșcove
  • 20 g miere
  • 1 lingură de ulei
  • 1 linguriță mică pudră de vanilie
  • 1 linguriță mică praf de copt bio

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 g mascarpone
  • 80 g smântână lichidă/smântână pentru frișcă
  • 20 g miere

Alte ingrediente:

  • 2 linguri dulceață de zmeură fără zahăr
  • fructe de pădure

Cum am procedat:

  • am separat albușurile de gălbenușuri
  • am amestecat într-un bol gălbenușurile cu mierea și uleiul; într-un al bol am amestecat făina cu praful de copt, vanilia și pudra de roșcove; albușurile le-am bătut spumă
  • am început să încorporez în bolul cu gălbenușurile câte o lingură mare de spumă de albuș și ulterior câte o lingură de făină – se amestecă de sus în jos, fără a amesteca energic; se urmează acest proces până când se termină compoziția
  • am copt în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 20 de minute (devine ușor rumen deasupra când este gata; puteți să faceți și o proba scobitorii pentru a vă asigura că este copt) – eu am copt într-o formă de silicon
  • după coacere am lăsat la răcit complet și ulterior am feliat în 2 bucăți
  • pentru cremă am amestecat cu mixerul mascarponele cu mierea și smântâna până când am obținut un amestec cremos
  • am pus între cele 2 felii de tort dulceața de zmeură, iar peste dulceață am pus crema de mascarpone; din loc în loc am pus fructe de pădure întregi
  • am pus deasupra cealaltă bucată de blat și aia a fost; l-am lăsat ca atare, destul de brut, pentru a avea în continuare o formă vizibilă de om de zăpadă

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post