Jurnal de diversificare: săptămâna 2

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

A doua săptămână de diversificare a adus primele mese mai serioase și în cantitate ceva mai mare. Dar stați, nu mă refer la boluri pline. În linguri de adulți aș putea spune că a mâncat câte 2-3 linguri din ceea ce chiar a fost pe placul ei. Și ca să răspund anticipat unei întrebări care sigur este în mintea multora dintre voi: NU, nu îi cântăresc mâncarea!

Ziua 8: dovlecel cu morcov și ulei vegetal presat la rece (eu am optat pentru un ulei de cânepă bio)

Ziua 9: cartof dulce cu păstârnac și ulei vegetal presat la rece

Ziua 10: sfeclă cu avocado (e tot printre favorite sfecla)

Ziua 11: Fasole păstăi cu rădăcină de pătrunjel, ardei și ulei vegetal presat la rece

Ziua 12: Morcov cu broccoli și ulei vegetal presat la rece

Ziua 13: Dovlecel cu spanac, carne de iepure și ulei vegetal presat la rece (de data aceasta pare să fie mai interesant spanacul)

Ziua 14: Cartof alb cu avocado, carne de iepure și ulei vegetal presat la rece (chestia aceasta chiar ne place!)

Legumele au fost gătite la abur (excepție cartoful alb, care a fost fiert). Carnea a fost fiartă pentru aproximativ o oră (carnea de iepure este ceva mai tare, așadar are nevoie de un timp de gătire ceva mai lung). Uleiul a fost mereu adăugat direct în bolul de mâncare.

 

Uite că a mai trecut o săptămână din diversificare și noi suntem tot relaxați și fără așteptări. Ne declarăm zâmbitori!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post