Paste cu roșii cherry și mozzarella

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

La noi cina este mai mereu rapidă pentru că ne găsește mereu obosiți. Așadar, cina de astăzi este cu paste, roșii și mozzarella.

Ingrediente:

  • 2 pumni paste fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj (eu am folosit paste fără gluten și fără ou)
  • 2 pumni de roșii cherry tăiate în jumătăți
  • 2 căței mici de usturoi
  • 1 linguriță ulei presat la rece (eu am folosit de dovleac)
  • 2 frunze de busuioc proaspăt/ un vârf de cuțit busuioc uscat
  • 1 lingură mozzarella răzuită – în varianta fără lactate o puteți înlocui cu brânză vegetală sau fulgi de drojdie inactivă
  • condimente la alegere (eu am folosit sare, 2+)

Cum am procedat:

  • am pus roșiile într-o tigaie alături de usturoi și am gătit la foc mic pentru aproximativ 10 minute – eu nu am adăugat deloc apă deoarece erau foarte suculente roșiile
  • după 10 minute am adăugat peste roșii pastele fierte și scurse de lichid și frunzele de busuioc tăiate fin – am mai gătit aproximativ 2 minute
  • după stingerea focului am pus uleiul și am amestecat bine
  • am decorat în farfurie cu mozzarella răzuită și panseluțe comestibile (sunt crescute de noi și sunt foarte mândră cu ele)

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post