Compot

Când eram copil nu primeam suc sau ceai ci clasicul compot. Reușea bunica să împuște 2 iepuri dintr-o lovitură: primeam și fructele, mă mai și hidratam. Îmi place și acum să beau compot de casă și îl fac în varianta foarte simplă, din toate fructele posibile.
Ingrediente:
- fructe (mere, pere, gutui, prune, cireșe, vișine etc)
- apă
- opțional: un îndulcitor natural (miere, sirop de curmale etc) – eu nu prea îl folosesc, fiind suficient de dulce pentru noi în varianta standard
Cum procedez:
- în funcție de fructe: le tai, le curăț, scot sâmburii (eu nu arunc cojile – le folosesc la fiert pentru aroma intensă, dar nu le consumăm ulterior)
- pun fructele într-un vas și adaug peste ele apă – apa depășește cu 2 degete fructele
- pun amestecul la fiert la foc foarte mic până când fructele sunt moi (aproximativ 30 de minute)
- las compotul să se răcească și ulterior consumăm produsul pe post de gustare sau ca și completare la un mic dejun