Somon la cuptor cu amestec de legume

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Deoarece suntem fani somon, iar eu susțin consumul săptămânal de pește, am ales să gătesc astăzi somon la cuptor cu amestec de legume.

Ingrediente:

  • somon sălbatic congelat (pe care l-am dezghețat ulterior acasă)
  • o pungă de legume congelate fără aditivi (nu cumpărați legume congelate vrac. Optați pentru varianta etichetată, sigilată, unde puteți analiza cu atenție lista de ingrediente. Eu am folosit o pungă oarecare, dintr-un congelator de supermarket, care conținea numai legume opărite, congelate brusc, fără aditivi)
  • 2 căței de usturoi
  • busuioc
  • oregano
  • 2 linguri ulei vegetal presat la rece
  • opțional: sare și piper

Cum am procedat:

  • somonul l-am condimentat cu ierburi aromatice și usturoi și l-am învelit în hârtie de copt. Ulterior l-am așezat într-o tavă și l-am lăsat la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
  • după 15 minute, am scos tava din cuptor și am rupt cu grijă hârtia de deasupra somonului. Am reintrodus tava cu peștele la cuptor pentru încă 10 minute.
  • între timp, am pus legumele congelate într-o tigaie antiaderentă și le-am condimentat și pe ele cu aceleași ierburi aromatice. Mișcând frecvent tigaia, am lăsat legumele pe foc până când au fost gătite. La nevoie adăugați o cantitate mică de apă.
  • când legumele au fost gătite, am stins focul și le-am stropit cu ulei vegetal presat la rece. De data aceasta am optat pentru un ulei de măsline.

♥ Am servit preparatul ca atare. Dacă nu doriți să folosiți legume congelate, puteți opta pentru orice legume aveți la îndemână, pe care le gătiți la abur.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post