Ciorbă țărănească de pui

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Da, bine bine, știu, îmi plac ciorbele și le fac în fel și chip. Varianta de azi este a unei ciorbe țărănești, cu pui de casă.

Ingrediente: 

  • o bucată de carne, cu os – eu am avut 1/2 piept și o aripă
  • un pumn de fasole verde
  • un morcov
  • o ceapă albă mică
  • o felie de țelină
  • 1/4 rădăcină de pătrunjel
  • 1 cartof alb mare (sau 2 mici)
  • o felie ardei (eu am folosit ardei gras roșu)
  • 200 ml suc de roșii
  • 1 frunză mare de țelină
  • 1 lingură ulei (eu am folosit de rapiță)
  • pătrunjel verde
  • opțional: sare, suc de lămâie sau oțet de mere (pentru piticii mai mari; mie nu mi se par necesare, deci nu am adăugat)

Cum am procedat:

  • am pus carnea la fiert – fiind de casă, timpul de gătire e destul de lung, deci a fiert singură, pe os, pentru aproximativ 2 ore, la foc mic
  • când carnea era parțial fiartă, am adăugat morcovul tăiat cubulețe, țelina tăiată cubulețe, sucul de roșii, ceapa tăiată solzișori și rădăcina de pătrunjel întreagă – am mai completat cu puțină apă
  • după 20 de minute de fierbere am adăugat fasolea verde (eu am avut congelată), cartoful tăiat cubulețe, ardeiul tăiat fin fin și frunza de țelină – am continuat fierberea până când toate legumele erau fierte
  • după stingerea focului, am scos pătrunjelul și frunza de țelină; am adăugat uleiul
  • înainte de consum, am presărat (direct în bol) pătrunjel verde proaspăt tocat

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post