Ciorbă țărănească de pui

Da, bine bine, știu, îmi plac ciorbele și le fac în fel și chip. Varianta de azi este a unei ciorbe țărănești, cu pui de casă.
Ingrediente:
- o bucată de carne, cu os – eu am avut 1/2 piept și o aripă
- un pumn de fasole verde
- un morcov
- o ceapă albă mică
- o felie de țelină
- 1/4 rădăcină de pătrunjel
- 1 cartof alb mare (sau 2 mici)
- o felie ardei (eu am folosit ardei gras roșu)
- 200 ml suc de roșii
- 1 frunză mare de țelină
- 1 lingură ulei (eu am folosit de rapiță)
- pătrunjel verde
- opțional: sare, suc de lămâie sau oțet de mere (pentru piticii mai mari; mie nu mi se par necesare, deci nu am adăugat)
Cum am procedat:
- am pus carnea la fiert – fiind de casă, timpul de gătire e destul de lung, deci a fiert singură, pe os, pentru aproximativ 2 ore, la foc mic
- când carnea era parțial fiartă, am adăugat morcovul tăiat cubulețe, țelina tăiată cubulețe, sucul de roșii, ceapa tăiată solzișori și rădăcina de pătrunjel întreagă – am mai completat cu puțină apă
- după 20 de minute de fierbere am adăugat fasolea verde (eu am avut congelată), cartoful tăiat cubulețe, ardeiul tăiat fin fin și frunza de țelină – am continuat fierberea până când toate legumele erau fierte
- după stingerea focului, am scos pătrunjelul și frunza de țelină; am adăugat uleiul
- înainte de consum, am presărat (direct în bol) pătrunjel verde proaspăt tocat