Legume la abur

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Legumele la abur sunt nutritive și gustoase. La noi își fac loc frecvent în alimentație pe post de garnitură sau drept masă de sine stătătoare.

Ingrediente:

  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 2 lingurițe ulei

Cum am procedat:

  • am tăiat fâșii legumele și le-am gătit la abur, individual pe fiecare (având timp diferit de gătire) – puteți să le dați forma dorită (bastonașe, cuburi, rondele etc) – eu le verific între 2 degete pentru a vedea când sunt gătite deoarece nu există un timp standard de gătire pentru legumele la abur
  • când toate cele 3 legume au fost gătite, le-am stropit cu ulei de nucă
  • noi le-am servit atât pe post de garnitură lângă o bucată de carne/pește, cât și alături de ou, brânză sau sos de iaurt

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post