Aripioare de pui cu salată de rădăcinoase

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Noi suntem mari consumatori de vegetale crude, iar salata de astăzi este una dintre favoritele mele. Cât despre aripioare, nu vă lăsați induși în eroare – după gătire pielea este îndepărtată.

Ingrediente necesare:

  • aropioare de pui (eu am gătit 5 bucăți)
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă albă
  • 3 boabe de piper
  • 2 lingurițe legume deshidratate
  • 1/2 morcov
  • 1/4 de țelină
  • 1/2 măr
  • câteva frunze de ceapă verde
  • 2 lingurițe suc de lămâie
  • 3 lingurițe ulei de măsline

Cum am procedat:

  • am gătit aripioarele la slow cooker pe high pentru 3 ore împreună cu usturoiul, ceapa, boabele de piper, legumele deshidratate și 250 ml apă. După cele 3 ore, am scos aripioarele și le-am mutat la cuptor pentru 15 minute (180 de grade, cu ventilație) pentru rumenire.
  • Dacă nu aveți slow cooker, fierbeți aripioarele alături de restul ingredientelor, la foc mic, cu capac și o cantitate mai mare de apă pentru minim 30 de minute. Ulterior urmați pașii de gătire la cuptor.
  • după ce am scos tava din cuptor, cu ajutorul unei pensule am uns puțin fiecare aripioară cu ulei de măsline
  • am răzuit morcovul, mărul și țelina (toate crude) și le-am amestecat cu sucul de lămâie
  • am servit cu ceapă verde proaspăt tocată

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post