Paste grăbite

Să fiu sinceră, nu ele sunt grăbite, ci noi, dar sunt pastele acelea care pe mine mă scot din impas când trebuie să pun ceva rapid pe masă.
Ingrediente:
- paste făinoase (eu am folosit 1 pumn mare de paste din grâu dur – puteți să folosiți orice alte paste doriți, inclusiv fără gluten și fără ou)
- 100 ml bulion/suc de roșii (eu am făcut în casă)
- 1 ardei kapia copt (eu am la congelator)
- un cățel mic de usturoi
- ierburi aromatice: eu am folosit busuioc și oregano
- 1 lingură ulei presat la rece
- fulgi de drojdie inactivă (eu pun o linguriță/porție, direct în farfurie)
Cum am procedat:
- am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj
- am pus la fiert bulionul cu ardeiul, usturoiul și ierburile aromatice, la foc mic, pentru 10 minute (în funcție de cât de gros este bulionul vostru, mai adăugați sau nu puțină apă – la mine nu a fost necesar)
- după 10 minute de fierbere, am lăsat la răcit pentru câteva minute și apoi am blenduit fin
- când pasta era fină, am adăugat uleiul și pastele – am amestecat bine cu o lingură
- am pus în farfurie și am presărat fulgi de drojdie inactivă
- pastele sunt gata în mai puțin de 15 minute și la noi au mereu succes