Paste cu creveți și sos roșu

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Am găsit în magazin niște creveți prefierți care arătau apetisant și am ales să-i invit la noi în casă, iar cum noi suntem iubitori de paste, am găsit perechea perfectă.

Ingrediente:
  • 300 grame creveți
  • 200 ml suc de roșii
  • 1/2 ardei roșu copt și decojit
  • 1 ceapă albă mică
  • busuioc uscat
  • oregano uscat
  • 2-3 căței de usturoi
  • un vârf de cuțit boia de ardei dulce
  • 1 lingură ulei (eu am folosit de nucă dar este potrivit și unul din semințe)
  • paste (eu am folosit paste de fasole mung, dar puteți să folosiți ce variantă doriți voi)
  • opțional: sare și piper
Cum am procedat:
  • am tras la tigaie timp de 2 minute ceapa tăiată solzișori și creveții
  • am făcut un sos, în blender, din sucul de roșii, ardeiul copt și ierburile aromatice (busuioc și organo)
  • am pus sosul obținut peste creveți și am adăugat usturoiul tăiat felii. Am mai gătit aproximativ 15 minute (după ce a început sosul să fiarbă)
  • separat, am gătit conform instrucțiunilor de pe ambalaj pastele
  • am servit pastele amestecate cu sos, ulei și oregano proaspăt

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post