Paste cu creveți și sos roșu

Am găsit în magazin niște creveți prefierți care arătau apetisant și am ales să-i invit la noi în casă, iar cum noi suntem iubitori de paste, am găsit perechea perfectă.
Ingrediente:
- 300 grame creveți
- 200 ml suc de roșii
- 1/2 ardei roșu copt și decojit
- 1 ceapă albă mică
- busuioc uscat
- oregano uscat
- 2-3 căței de usturoi
- un vârf de cuțit boia de ardei dulce
- 1 lingură ulei (eu am folosit de nucă dar este potrivit și unul din semințe)
- paste (eu am folosit paste de fasole mung, dar puteți să folosiți ce variantă doriți voi)
- opțional: sare și piper
Cum am procedat:
- am tras la tigaie timp de 2 minute ceapa tăiată solzișori și creveții
- am făcut un sos, în blender, din sucul de roșii, ardeiul copt și ierburile aromatice (busuioc și organo)
- am pus sosul obținut peste creveți și am adăugat usturoiul tăiat felii. Am mai gătit aproximativ 15 minute (după ce a început sosul să fiarbă)
- separat, am gătit conform instrucțiunilor de pe ambalaj pastele
- am servit pastele amestecate cu sos, ulei și oregano proaspăt