Vafe zâmbitoare cu morcovi

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

E textura mea favorită de vafe și e deja a 3-a oară când o fac. 

Ingrediente:

  • 300 g iaurt de băut
  • 4 ouă
  • 4 linguri ulei
  • 60 g maia activă 
  • 40 g mix de nuci măcinate 
  • 3 linguri miere
  • 400 g făină 650
  • Afine (tăiate în sferturi) și morcov (răzuit fin)

Cum am procedat:

  •  Cu excepția afinelor și morcovului, am amestecat toate ingredientele între ele cu ajutorul unui tel și am lăsat bolul la temperatura camerei pentru 3 ore. La interval de 30-40 de minute amestecam puțin cu telul în bolul de aluat.
  • Am acoperit bolul cu folie și l-am mutat peste noapte în frigider.
  • Dimineața am încălzit aparatul de vafe și început să le gătesc. Am pus câte o cupă de aluat pe fiecare placă, am presărat morcov și sferturi de afine și am copt fiecare vafă cca 5 min.

Noi le-am servit cu milkshake (lapte de ovăz și banană) și fructe proaspete.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post