Clătite subțiri

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Multă vreme nu mi-a plăcut să fac clătite subțiri pentru că nu mă descurcam prea bine la întorsul lor și nici nu ieșeau suficient de subțiri. Ei bine…am descoperit rețeta care îmi place și de atunci le tot fac, fie cu umplutură dulce, fie cu umplutură sărată.

Ingrediente pentru 20 de clătite mari:

  • 550 g lapte
  • 15 g ulei
  • 3 ouă medii (180 g)
  • 230 g făină
  • Opțional: vanilie pentru varianta dulce

Cum am procedat:

  • Am pus toate ingredientele în bolul blenderului și am amestecat bine bine
  • Am prăjit fiecare clătită la foc mic, pe ambele părți – se desprind ușor de pe margini când sunt pregătite de întors

Noi astăzi le-am servit cu felii de măr trase la tigaie cu puțin unt (eu untul îl adaug numai la final, după ce iau tigaia de pe plită), nucă măcinată și lapte.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post