Sos de fructe de pădure

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Îmi place dulceața, dar sunt destul de sceptică în ceea ce privește păstrarea ei fără adaos de zaharuri și aditivi alimentari, așadar o înlocuiesc destul de frecvent cu sos de fructe preparate în casă. Haideți să îi spunem o dulceață mai rapidă.

Ingrediente:

  • 2 pumni generoși de fructe de pădure congelate
  • 2 linguri de miere

Cum am procedat:

  • Am pus într-o tigaie miculuță fructele de pădure (direct de la congelator) și le-am lăsat să fiarbă la foc mic până când majoritatea sucului a fost evaporat și ele aveau o textură moale
  • Când fructele și sosul aveau textura dorită (voi setați textura dorită, în funcție de cât de lichid vreți să fie sosul final) am adăugat mierea, am mai dau un clocot și am stins focul.

Noi servim acest sos (dulceață) atât rece, cât și cald. Îl păstrez la frigider în borcan cu capac pentru 2-3 zile.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post