Clătite americane cu budincă de vanilie și sos de fructe de pădure

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Clătite americane cu budincă de vanilie și sos de fructe de pădure – uite așa sună pentru mine un mic dejun de sărbătoare. Da, pentru multe persoane este un desert, dar la noi a vrut să fie un mic dejun aniversar și a fost foarte foarte apreciat. 

Clătitele:

  • De data aceasta am testat o ustensilă nouă de la Tefal și nu am folosit ingrediente măsurate. (Nu este reclamă plătită – l-am cumpărat pentru că părea interesant să nu fac gălăgie când pregătesc aluatul și sincer, chiar merită. Am testat toate cele 3 rețete pe care le propune: clătite subțiri, clătite americane și vafe. La clătitele subțiri am simțit nevoia să mai adaug puțin lapte/apă  și din toate rețetele am scos zahărul sau l-am înlocuit cu miere/vanilie). Ingredientele folosite acum sunt: făină 650, praf de copt bio, lapte, ouă, ulei, vanilie, puțină miere. Le-am copt în tigaie antiaderentă, la foc mic, pe ambele părți. 

Pachet PROMO Recipient pentru prepararea aluatului de clatite Tefal Pancake Express K1844404 & Tigaie pentru clătite Unlimited G2553872

  • Dacă doriți rețete cu cantități exacte, vă las 2 variante pe care le mai prepar eu: aici și aici.

 

 

Budinca de vanilie

  • rețeta ei este scrisă aici

 

Sus de fructe de pădure

  • rețeta lui este scrisă aici

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post