Sorbet de căpșuni

Ce faci când e sezon de căpșuni și afară e foarte cald? Ceva ce seamănă bine cu înghețata dar e totuși mai simplist: sorbet!
Ingrediente:
- 2 pumni mari de căpșuni
- 2 lingurițe de îndulcitori naturali (eu am folosit miere, dar puteți să folosiți și curmale sub diverse forme; se poate și omite în totalitate)
Cum am procedat:
- am tăiat căpșunile în jumătăți și le-am pus într-o pungă la congelator pentru câteva ore (minim 3 ore sau peste noapte)
- când le-am scos din congelator le-am pus în vasul blender-ului, am pus deasupra mierea și 20 ml apă caldă
- am mixat la viteză maximă pentru aproximativ 5 minute, amestecând de 2-3 ori în acest interval de timp
Noi am servit acest sorbet de căpșuni cu puțin unt de arahide, fulgi de cocos și semințe de susan negru la gustare. Se poate consuma și simplu, fără alte ingrediente.
Alte sugestii de înghețată găsiți aici.