Înghețată hipercalorică

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Îmi doream să găsesc o variantă de înghețată care să aibă mai multe calorii decât un sorbet, dar care totuși să nu conțină zahăr. Așa a luat naștere această înghețată hipercalorică din orez.

Ingrediente:

  • un pumn de orez
  • 1 lingură mare de miere (sau alt îndulcitor)
  • 2 lingurițe unt de cocos (solid)
  • 300 ml lapte (eu am folosit lapte de cocos)
  • câteva bucăți de zmeură

Cum am procedat:

  • Am spălat orezul în mai multe ape și l-am pus la fiert într-o cantitate mare de apă pentru 10 minute. După 10 minute am scurs orezul de apă și l-am trecut la fiert în laptele de cocos până când a fost fiert în totalitate (chiar extra fiert aș spune)
  • Am lăsat orezul la răcorit pentru câteva minute și ulterior i-am adăugat mierea și untul de cocos. Am blenduit foarte fin pentru câteva minute. Dacă mai este necesar, mai adăugați puțin lapte în timpul pasării (la mine nu a fost cazul). Gustați compoziția și dacă simțiți nevoia mai puteți să adăugați miere sau diverse arome (ex vanilie).
  • Am pus compoziția în formele de înghețată și din loc în loc am pus bucăți de zmeură proaspătă
  • Am congelat peste noapte
  • Este o înghețată diferită dar a fost pe gustul nostru și este perfectă pentru piticii care au nevoie de niște calorii suplimentare la gustări

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post