Înghețată hipercalorică

Îmi doream să găsesc o variantă de înghețată care să aibă mai multe calorii decât un sorbet, dar care totuși să nu conțină zahăr. Așa a luat naștere această înghețată hipercalorică din orez.
Ingrediente:
- un pumn de orez
- 1 lingură mare de miere (sau alt îndulcitor)
- 2 lingurițe unt de cocos (solid)
- 300 ml lapte (eu am folosit lapte de cocos)
- câteva bucăți de zmeură
Cum am procedat:
- Am spălat orezul în mai multe ape și l-am pus la fiert într-o cantitate mare de apă pentru 10 minute. După 10 minute am scurs orezul de apă și l-am trecut la fiert în laptele de cocos până când a fost fiert în totalitate (chiar extra fiert aș spune)
- Am lăsat orezul la răcorit pentru câteva minute și ulterior i-am adăugat mierea și untul de cocos. Am blenduit foarte fin pentru câteva minute. Dacă mai este necesar, mai adăugați puțin lapte în timpul pasării (la mine nu a fost cazul). Gustați compoziția și dacă simțiți nevoia mai puteți să adăugați miere sau diverse arome (ex vanilie).
- Am pus compoziția în formele de înghețată și din loc în loc am pus bucăți de zmeură proaspătă
- Am congelat peste noapte
- Este o înghețată diferită dar a fost pe gustul nostru și este perfectă pentru piticii care au nevoie de niște calorii suplimentare la gustări