Pâine cu maia, făină integrală și semințe

Oficial aceasta este pâinea mea favorită! După mai multe încercări, am ajuns la pâinea aceasta și acum nu îmi vine să mai încerc alte variante.
Ingrediente pentru o pâine medie:
- 300 g făină manitoba
- 200 g făină integrală
- 75 g maia (hrănire raport 1:1:1, folosită în punct maxim de fermentare)
- 340 g apă
- 15 g semințe
- Opțional: sare
Cum am procedat:
- Am amestecat apa cu maiaua, am amestecat și ulterior am adăugat cele 2 tipuri de făină. Am amestecat puțin și am lăsat aluatul să stea într-un vas acoperit pentru 40 de minute
- După 40 de minute, am adăugat sarea și semințele și am făcut un set de întinderi și împăturiri (strech and fold). Am lăsat aluatul la temperatura camerei pentru 30 de minute și ulterior am făcut o nouă sesiune de întinderi și împăturiri. În total am făcut 4 astfel de sesiuni
- După ultima sesiune de împăturiri am lăsat aluatul la dospit pentru alte 4 ore, în vas acoperit
- Când aluatul și -a dublat volumul, i-am dat formă și l-am transferat la frigider peste noapte
- Dimineața am încălzit cuptorul și vasul de copt (eu folosesc o oală de fontă) la 240 de grade
- Când cuptorul era cald, am scos oala, am tapetat cu hârtie de copt și am pus aluatul. Am crestat aluatul direct în oală (o tăietură adâncă+ restul superficiale de decor)
- Am gătit timp de 15 minute cu capacul pus. După 15 minute am luat jos capacul, am redus temperatura la 210 grade și am mai gătit pentru 15 minute
- Se lasă la răcit pentru minim o oră înainte de feliere. Eu o răcesc pe un grătar de bucătărie, acoperită cu un șervet