Ou ochi în apă

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Știu că este o rețetă banală, dar am simțit totuși nevoia să pun și acest mod de gătire al oului aici pentru a avea o alternativă sănătoasă la ouăle prăjite.

Ingrediente:

  • Ouă
  • Apă
  • Condimentele dorite (Eu nu am folosit nimic de data aceasta. Cu alte ocazii am folosit sare +2 ani sau ierburi aromatice)

Cum am procedat:

  • Am pus pe foc mic o tigaie cu puțină apă (cât să acopere tot fundul tigăii)
  • Când apa a început să fiarbă, am spart oul direct în tigaie, am pus capacul și am lăsat la gătit timp de 15 minute (dacă este cazul, mai puteți adăuga puțină apă în tigaie în timpul procesului de gătire; la mine nu a fost necesar)

Noi am servit la mic dejun alături de pâine cu maia, castraveți și cireșe.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post