Carne de vițel cu piure de cartofi și sparanghel

Zumzi preferă carnea de iepure și carnea de vițel – restul tipurilor de carne sunt câh! Asta nu înseamnă că nu primește și altceva, din contră! Este expusă mereu la o varietate foarte mare de alimente dar este decizia ei dacă le mănâncă sau nu. Abordarea este totuși una pozitivă și optimistă.
Ingrediente:
- O bucată de carne de vițel (eu folosesc mușchi și îl tai în cubulețe potrivite porțiilor ei)
- O lingură mix de legume uscate
- 1 ceapă albă
- 1 morcov
- Câteva fire de sparanghel
- Usturoi
- 1 cartof mediu
- 1 lingură ulei vegetal presat la rece
- Opțional pentru copii mai mari: sare și piper
Cum am procedat:
- Am fiert carnea de vițel la ninja alături de ceapă, usturoi, legume uscate și jumătate de morcov pentru 20 de minute. Ulterior am lăsat în vas numai carnea și am gătit 10 minute pe funcția de bake la 165 grade. Puteți să fierbeți și pe aragaz și ulterior să gătiți la cuptor.
- În paralel am fiert cartoful in coajă. Ulterior l-am decojit și l-am făcut piure grosier cu o furculiță. Am adăugat în el uleiul și pentru a îl face mai subțire am folosit puțină apă în care a fiert carnea.
- Jumătatea rămasă de morcov și sparanghelul le-am gătit la abur
- Noi am servit cu ridiche roșie stropită cu puțin ulei și suc de lămâie