Plăcinte la tigaie cu umplutură de brânză

Am pornit de la aluatul plăcintelor dospite la tigaie (rețeta aici) și am făcut o variantă de plăcinte la tigaie cu umplută de brânză.
Ingrediente pentru aluat:
- 20 de linguri de făină 650 (lingurile normale de supă/ciorbă)
- 10 linguri de lapte călduț
- 13 g drojdie proaspătă
- 4 linguri ulei
- 6 linguri apă
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 pumn de brânză (pentru pitici brânză de casă, pentru cei mari merge bine o brânză de burduf)
- 1 ou
- 2 lingurițe de griș
- condimente opționale pentru copii: ceapă verde, pătrunjel verde
- condimente opționale pentru copii mai mari și adulți: sare și 1 lingură parmezan
Cum am procedat:
- Am dizolvat drojdia în laptele călduț, am adăugat o lingură de făină și am amestecat energic. Am lăsat amestecul deoparte pentru 10 minute
- Am amestecat laptele cu apa și uleiul. Am pus făina într-un bol și peste ea am turnat amestecul lichid. Am amestecat inițial cu o lingură și ulterior cu mâna. Am transferat aluatul pe blatul de lucru și am mai lucrat puțin aluatul până când am obținut o bilă frumoasă de aluat care nu se lipește de mâini. Este posibil să mai fie nevoie să presărați în acest proces puțină făină
- Am pus aluatul la dospit în Ninja, pe funcția de deshidratare, la 40 de grade timp de 30 de minute – se poate dospi și clasic, într-un vas acoperit – așteptați să își dubleze aluatul volumul
- Cât timp a dospit aluatul mi-am făcut umpluta de brânză prin amestecarea tuturor ingredientelor
- Când aluatul a fost dospit, l-am scos din aparat, l-am mai modelat puțin cu mâinile pe blatul de lucru și ulterior l-am întins cu un sucitor într-o foaie foarte subțire (folosiți făină pe blatul de lucru pentu a nu se lipi aluatul) și am decupat cu ajutorul unei forme în cercuri (eu am niște forme de metal dar puteți să folosiți și un pahar sau un bol)
- În centrul fiecărui cerc de aluat am pus câte o lingură din umplutura de brânză, am suprapus marginile peste ele și le-am sigilat frumos prin presarea cu o furculiță
- Am copt plăcintele în tigaia antiaderentă, la foc mic mic pentru aproximativ 4 minute pe fiecare parte
- După gătire, am uns fiecare plăcintă cu puțin unt
- Noi am servit la cină cu legume proaspete și kefir