Fulgi de ovăz cu fructe la cuptor

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Astăzi am încercat să înlocuim terciul clasic cu o variantă de terci la cuptor. Zumzăzărica a fost foarte încântată de această textură.

Ingrediente:

– o banană coaptă de dimensiune medie

– un pumn afine tăiate în sferturi

– 3 pumni fulgi de ovăz fini

– 1 lingură semințe de chia (eu le-am mărunțit în mojar)

– 2 linguri fulgi de cocos

Cum am procedat:

– am mărunțit banana cu o furculiță

– am amestecat pireul de banană cu fulgii de ovăz și semințele de chia și am lăsat deoparte pentru 10-15 minute

– am adăugat restul ingredientelor și am amestecat

– am copt în tavă, pe hârtie de copt, 15 minute la 170 grade

– frecvent gătesc această variantă de cereale coapte în Ninja, pe funcția bake, tot aproximativ 15 minute

– se lasă la răcit complet și ulterior se feliază

2 Comments

  • Diana

    ianuarie 5, 2024 at 3:47 pm

    functia bake si cate grade? multumesc!

    1. Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

      ianuarie 6, 2024 at 3:03 pm

      Funcția bake, 170 grade, 15 minute

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post