Fulgi de ovăz cu fructe la cuptor

Astăzi am încercat să înlocuim terciul clasic cu o variantă de terci la cuptor. Zumzăzărica a fost foarte încântată de această textură.
Ingrediente:
– o banană coaptă de dimensiune medie
– un pumn afine tăiate în sferturi
– 3 pumni fulgi de ovăz fini
– 1 lingură semințe de chia (eu le-am mărunțit în mojar)
– 2 linguri fulgi de cocos
Cum am procedat:
– am mărunțit banana cu o furculiță
– am amestecat pireul de banană cu fulgii de ovăz și semințele de chia și am lăsat deoparte pentru 10-15 minute
– am adăugat restul ingredientelor și am amestecat
– am copt în tavă, pe hârtie de copt, 15 minute la 170 grade
– frecvent gătesc această variantă de cereale coapte în Ninja, pe funcția bake, tot aproximativ 15 minute
– se lasă la răcit complet și ulterior se feliază
2 Comments
Diana
ianuarie 5, 2024 at 3:47 pm
functia bake si cate grade? multumesc!
Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică
ianuarie 6, 2024 at 3:03 pm
Funcția bake, 170 grade, 15 minute