Supă de vițel cu legume

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Am primit de la părinți carne de vițel și oase. Nu prea știam eu ce să gătesc din ele așadar a ieșit o supă delicioasă.

Ingrediente:

  • o bucată de os de vițel – a mea avea și cărniță pe ea
  • 2 morcovi marti
  • o rădăcină de pătrunjel
  • 1/4 de varză albă
  • 3 cartofi albi medii
  • o felie mare de ardei roșu
  • o ceapă albă
  • o gulie mică
  • condimente: cimbru, mărar, frunze de țelină, boabe de porumb
  • pentru adulți și copii mari se adaugă sare la final

Cum am procedat:

  • Am gătit osul, morcovii, rădăcina de pătrunjel și ceapa (am lăsat legumele întregi) împreună cu 3 litrii de apă, sub presiune la Ninja Foodi timp de 35 de minute. Puteți fără probleme să gătiți și pe aragaz/plită aproximativ o oră și jumătate.
  • Am depresurizat rapid (nu aveți acest pas dacă gătiți pe plită/aragaz), am deschis capacul și am adăugat restul legumelor: cartoful și gulia tăiate cubulețe, ardeiul întreg, varza fâșii. În această fază eu am scos ceapa deoarece nu am vrut să o consumăm, dar o puteți păstra. Am condimentat cu mărar proaspăt, frunze de țelină și crenguțe de cimbru (eu le-am lăsat toate întregi), boabe de piper
  • Am reluat gătirea după adăugarea legumelor tot sub presiune, 5 minute și am depresurizat natural (lent). Dacă gătiți pe plită durează aproximativ 15 minute să fie gătite toate legumele.
  • După gătire am tăiat morcovul și carnea în forma dorită. Am îndepărtat frunzele, ardeiul și boabele de piper
  • Noi ne-am mai adăugat în farfurie ierburi aromatice uscate și sare

P.S.: nu vă zgârciți cu cimbrul și mărarul – fac echipă bună cu varza

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post