Turtă dulce

Aceasta a fost prima rețetă de turtă dulce pe care am încercat eu să o prepar și e delicioasă.
Rețeta este inspirată de la MyBabyFood – eu i-am făcut doar mici modificări pentru a se integra mai bine în meniul nostru.
Ingrediente:
- 360 g făină 650
- 200 g miere (eu am folosit miere bio de salcâm)
- 160 g unt nesărat, cu minim 80% grăsime
- 2 gălbenușuri de ou
- 2 lingurițe scorțișoară măcinată Ceylon
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
Cum am procedat:
- am topit untul pe baie de apă (am pus apă la fiert într-o cratiță, iar deasupra ei am pus un bol de inox în care era untul tăiat cubulețe); când untul era topit, am pus și mierea, amestecând energic. Am luat bolul jos de pe baia de apă și am lăsat la răcit pentru câteva minute (nu lăsați foarte mult deoarece începe să se solidifice untul)
- când untul cu mierea erau parțial răcite, am adăugat gălbenușurile și am amestecat energic
- într-un bol, am amestecat făina cu bicarbonatul și scorțișoara
- am amestecat cele 2 compoziții cu o spatulă (e un aluat destul de lipicios și greu de lucrat cu el, dar este normal); am pus aluatul obținut în folie de plastic și l-am băgat la frigider pentru 2 ore
- după 2 ore de repaus, am întins aluatul pe blatul de lucru cu un sucitor într-o foaie uniformă de aproximativ 1/2 – 1 cm grosime
- am decupat în formele dorite; aluatul care rămâne după decupat se modelează puțin în mână și se reîntinde în foaie; procesul se repetă până la finalizarea aluatului
- am copt turta dulce în cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru aproximativ 15 minute, fără ventilație – stați cu ochii pe ea pentru că se arde foarte foarte ușor
- se lasă la răcit complet înainte de decorare și consum
- noi am decorat cu bombonele și creion de decor din comerț, dar în varianta baby-friendly puteți să omiteți acest pas