Tort om de zăpadă

Nu este deloc ceva complicat, chiar din potrivă. A ost un tort făcut foarte rapid pentru a avea un desert sănătos la îndemână.
Ingrediente pentru blat (este un tort de dimensiune mică; dacă aveți o tavă normală de tort, cantitățile trebuie dublate):
- 3 ouă
- 100 g făină 550
- 15 g pudră de roșcove
- 20 g miere
- 1 lingură de ulei
- 1 linguriță mică pudră de vanilie
- 1 linguriță mică praf de copt bio
Ingrediente pentru cremă:
- 200 g mascarpone
- 80 g smântână lichidă/smântână pentru frișcă
- 20 g miere
Alte ingrediente:
- 2 linguri dulceață de zmeură fără zahăr
- fructe de pădure
Cum am procedat:
- am separat albușurile de gălbenușuri
- am amestecat într-un bol gălbenușurile cu mierea și uleiul; într-un al bol am amestecat făina cu praful de copt, vanilia și pudra de roșcove; albușurile le-am bătut spumă
- am început să încorporez în bolul cu gălbenușurile câte o lingură mare de spumă de albuș și ulterior câte o lingură de făină – se amestecă de sus în jos, fără a amesteca energic; se urmează acest proces până când se termină compoziția
- am copt în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 20 de minute (devine ușor rumen deasupra când este gata; puteți să faceți și o proba scobitorii pentru a vă asigura că este copt) – eu am copt într-o formă de silicon
- după coacere am lăsat la răcit complet și ulterior am feliat în 2 bucăți
- pentru cremă am amestecat cu mixerul mascarponele cu mierea și smântâna până când am obținut un amestec cremos
- am pus între cele 2 felii de tort dulceața de zmeură, iar peste dulceață am pus crema de mascarpone; din loc în loc am pus fructe de pădure întregi
- am pus deasupra cealaltă bucată de blat și aia a fost; l-am lăsat ca atare, destul de brut, pentru a avea în continuare o formă vizibilă de om de zăpadă